Επενδυση με ψιφηδα

Επενδύστε μόνοι σας το μπάνιο ή την κουζίνα σας με ψηφίδες

 

 

Επενδύστε στο ξεχωριστό στυλ "ντύνοντας" το μπάνιο σας ή την κουζίνα σας με την ιδιαίτερη αισθητική που μόνο οι ψηφίδες μπορούν να χαρίσουν.

Για τα μικρά μπάνια , τις ντουζιέρες και τις κουζίνες ,οι ψηφίδες είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό και λειτουργικό υλικό επένδυσης, το οποίο μπορεί να προσδώσει έναν τόνο κομψότητας σε δάπεδα και τοίχους. Mπορείτε να επιλέξετε τις χρωματικές εναλλαγές ή να καταλήξετε σε μια γοητευτική μονοχρωμία. Ιδιαίτερα ανθεκτικές και εύκολες στον καθαρισμό, οι ψηφίδες διατίθενται συνήθως σε ένα υφασμάτινο δίχτυ διαστάσεων 30x30 εκ. περίπου. Αν και η τοποθέτησή τους φαντάζει μια διαδικασία δύσκολη που απαιτεί υπομονή, παρ' όλα αυτά η εφαρμογή τους είναι πολύ πιο εύκολη ιδίως στα σημεία του τοίχου που παρεμβάλλονται διακόπτες, πρίζες και γενικώς εντοιχισμένα αντικείμενα του μπάνιου από ότι το κανονικό πλακάκι που χρειάζεται ειδικά εργαλεία κοπής.

Θα χρειαστείτε:
Αλφάδι 
Μετροταινία
Μολύβι 
Αυλακωτή σπάτουλα
Mικρό σανίδι 
Kοπίδι 
Πένσα με μακριά "σαγόνια"
Σπάτουλα για στοκάρισμα
Φύλλα ψηφίδας 
Kόλλα πλακιδίων 
Aρμόστοκο
Σφουγγάρι 
Yγρό αδιαβροχοποίησης αρμών


Steps
1. Χρησιμοποιήστε στο σανίδι και το αλφάδι για να σημειώσετε στον τοίχο την επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε.
2. Aπλώστε την κόλλα πλακιδίων κρατώντας την ειδική σπάτουλα σε γωνία 45 μοιρών, ώστε να δημιουργείτε πάντα αυλάκια ίδιου βάθους.
3. Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο ψηφίδας ακολουθώντας τους οδηγούς. Πιέστε απαλά με το χέρι και στη συνέχεια ισιώστε το με ένα κομμάτι ξύλου. Δουλέψτε προσεκτικά στις άκρες του φύλλου και βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς επίπεδες.
4. Όταν φτάνετε σε κάποιο εμπόδιο, όπως διακόπτες, πρίζες κ.λπ., μετρήστε την απόσταση μέχρι αυτό και κόψτε με ένα κοπίδι το δίχτυ που συγκρατεί τις ψηφίδες για να γεμίσετε το κενό.
5. Xωρίστε το τμήμα του φύλλου που χρειάζεστε και τοποθετήστε το πριν από την κόλλα για να ελέγξετε το μέγεθος. Αν υπάρχουν κάποια μικρά κενά μην ανησυχείτε τα γεμίσετε αργότερα. Απλώστε την κόλλα και κολλήστε το τμήμα του φύλλου στη θέση του.
6. Όταν πια θα έχετε τοποθετήσει τις ψηφίδες σε όλο τον τοίχο, μετρήστε τα κενά που έχουν μείνει ανάμεσα στις ψηφίδες και τα αντικείμενα του τοίχου. Τώρα θα χρειαστεί να κόψετε ξεχωριστά κομμάτια ψηφίδας για να τα καλύψετε. Το καλύτερο εργαλείο γι' αυτήν τη δουλειά είναι μια ειδική, μικρή πένσα με μακριά "σαγόνια".
7. Αφού τελειώσετε με την επένδυση της ψηφίδας σε όλες τις επιφάνειες, αφήστε την κόλλα να στεγνώσει για 24 ώρες. Mετά ετοιμάστε το μείγμα του στόκου, προσθέτοντας το υγρό αδιαβροχοποίησης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Περάστε όλες τις επιφάνειες με αυτό το υλικό προσέχοντας να μην αφήσετε κανένα κενό.
 

Λίγο πριν στεγνώσει ο στόκος, τρίψτε απαλά με ένα νωπό σφουγγάρι κάθε επιφάνεια για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματά του από τις ψηφίδες και τους αρμούς.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

Επενδυση, ψιφηδα, Ψηφιδωτά